Uutiset

Projektipäällikkö Lilya Krylova: Sematilla pääsin aloittamaan urani projektien parissa

Lilya on työskennellyt Sematilla projektipäällikkönä puolentoista vuoden ajan. Hän liittyi mukaan Sematin porukkaan syksyllä 2020 ja on työskennellyt suuren kansainvälisen yrityksen palveluksessa projektikoordinointiin liittyvissä tehtävissä.

Lilya on kerännyt aikaisempaa työkokemusta IT-palveluiden hallinnoinnista, missä työtehtävät suuntautuivat yrityksen sisäisille käyttäjille. Lilya sanoo, että Sematilla hän on päässyt opettelemaan uusia taitoja. “Sematilla uskottiin taitoihini ja osaamiseeni ja toimeksianto vastasi osaamistani hyvin sillä hetkellä, vaikkakin en ollut aiemmin työskennellyt näin laajan toimitusketjuprojektissa.”

Projektipäällikkö Lilya Krylova

Projektipäällikön uraa aloittaessa Lilya oli valmistautunut, että alku saattaisi olla hankalaa ja stressaavaa, mutta tarjota myös mahdollisuuden kasvaa ammattilaisena. Tämä motivoi häntä enemmän kuin mikään muu. “Semat antoi minulle täyden itsenäisyyden ja joustavuuden työskennellä asiakkaani kanssa, joten tunsin, että minuun luotetaan alusta alkaen. Tämä nosti itseluottamustani”, Lilya sanoo.

Työilmapiiri asiakasprojektissa oli avoin ja rehellinen ja se sai tuntemaan kuuluvuutta alusta lähtien. Valtava etu Lilyalle on ollut mahdollisuus käyttää äidinkieltään erityisesti työtarkoituksessa. Lilyasta tuntuu, että tämän vuoksi hänen on ollut mahdollista ottaa lisää vastuita itselleen ja helpottaa projektien jäsenten päivittäistä työtä.

“Tärkeimmät taidot, mitä olen oppinut töissä ovat toleranssi ja ammattimainen kommunikaatio. Tällä tarkoitan kykyä hillitä itseäni ja olla kärsivällisempi ihmisten kanssa”, Lilya sanoo. “Avain on ollut ymmärtää, että ympärilläni on erilaisia ihmisiä, joista jokainen tietää jotain mielenkiintoista ja hyödyllistä. Hyödynnänkin jokaisen tilaisuuden oppia muilta. Selvää on, että mikään koulutus ei tarjoa tällaista tietoa tai kokemusta, jota saan projektityöstä ja kollegoilta.”

“Emme tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Viimeisten vuosien aikana olemme kohdanneet useita kriisejä ja myös tämä vuosi vaikuttaa ennalta-arvaamattomalta”, Lilya sanoo miettiessään viime vuosia. Hän ajattelee, että kaikissa kriisitilanteissa ihmisten tulisi muistaa ennen kaikkea kyseessä olevan ainoastaan ajanjakso, joka ei jatku ikuisesti. Hänen mukaansa kriisiaikoina on välttämätöntä ymmärtää tilanne, pitää tunteet kurissa ja tarpeeksi nopeasti myöntää, että on tarvetta muuttua ja sopeutua joka tapauksessa. “Viimeisenä, muttei vähäisempänä, on tärkeää, että ympärillä on tukevia ihmisiä, joille avautua ja joilta voi pyytää apua. Kriisiaikoina on tärkeää elää hetkessä.”

Lilya sanoo, että päätavoite tulevaisuudessa on kasvaa ammattilaisena ja kehittyä mahdollista esteistä huolimatta. Hän odottaa innolla tulevia mahdollisuuksia Sematin palveluksessa.

Semat etsii uusia projektiammattilaisia pooliinsa aina uraansa aloittelevista ammattilaisista kokeneempiin konkareihin. Meillä on mahdollista kasvaa työssä ja tarjoamme mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Lue lisää meistä täältä.

Teksti on käännetty englannista suomeksi.