Generalisti löysi paikkansa: Taina Kaasila viihtyy Sematilla

Taina Kaasila aloitti Sematilla viitisen vuotta sitten. Markkinointiasiantuntijan tittelillä työskentelevä Taina vastaa yrityksen markkinoinnista ja viestinnästä. Lisäksi tehtäviin kuuluu muun muassa IT-asioita, hallintoon ja työhyvinvointiin liittyviä töitä ja sisäistä kehittämistä, mikä sopii ”vähän kaikesta” kiinnostuneelle generalistille paremmin kuin hyvin. Hän on työskennellyt vuosien varrella myös muutamassa asiakastoimeksiannossa ja on tällä hetkellä osaprojektipäällikkönä Business Finlandin rahoittamassa kehitysprojektissa.

”Eksyin Sematille melkeinpä vahingossa, TE-toimiston ja TalentGaten järjestämän F.E.C.-koulutuksen kautta. Kyseessä oli työttömille markkinointi- ja viestintäammattilaisille suunnattu puolen vuoden lisäkoulutus, jonka aikana työskenneltiin yhteistyöyrityksessä”, kertoo Taina historiastaan Sematilla. ”Aika nopeasti tuli selväksi, että olin löytänyt oman paikkani, vaikka alussa en aina puhunutkaan samaa kieltä insinöörien kanssa. Muutaman kuukauden kuluttua he jo kuitenkin ehdottivat, että voisin kirjoittaa ihminen-insinööri-ihminen -sanakirjan.”

”Ennen kuin Taina tuli taloon, Sematilla ei oltu panostettu juuri lainkaan markkinointiin”, kertoo Sematin toimitusjohtaja Jani Rathgeber. ”Tainan mukana meille tuli uudenlaista osaamista ja uudenlaisia näkemyksiä. Ensimmäisen vuoden aikana uudistettiin koko brändi visuaalista ilmettä myöten.”

”Olen viihtynyt mainiosti. Koen, että työpanostani arvostetaan ja hullujakin ideoita kuunnellaan. Minulle on tärkeää, että kätteni jälki näkyy, enkä ole vain kasvoton osa koneistoa. Mahdollisuus vaikuttaa asioihin motivoi minua”, kertoo Taina. ”Olen myös itse päässyt vaikuttamaan vahvasti siihen, millaiseksi oma työnkuvani on muodostunut.”

Monipuolisten tehtävien hoidossa Tainaa auttaa erityisesti kyky hahmottaa iso kuva ja asioiden yhteydet toisiinsa, sekä halu oppia uusia asioita. Vahvuuksikseen hän kokee myös tarkkuutensa, vaikka se välillä hänen omien sanojensa mukaan lähenteleekin pilkunviilaamista, organisointitaitonsa ja kykynsä katsoa asioita useista eri näkökulmista.

”Huumorintaju, kyky nauraa itselleen sekä paineensietokyky auttavat myös, kun akuutit tilanteet vaativat nopeaa reagointia ja vetävät suunnitellut aikataulut uusiksi,” kertoo Taina ajoittain hektisestä työstä. ”Vaihtelevat työtehtävät sopivat tällaiselle levottomalle sielulle – ei minusta olisi vääntämään samoja rutiinihommia päivästä toiseen.”

”Henkilöstömme työskentelee pääasiassa toimeksiannoissa asiakkaan tiloissa, joten on ollut hienoa saada apuja myös toimistolle”, Jani sanoo ja jatkaa: ”Välillä tulee yllättäviä tilanteita, joista olisi hankalaa selvitä yksin. Tainasta on ollut tosi iso apu akuuteissa jutuissa, ja pystyn luottamaan siihen, että hommat tulee hoidettua kunnolla yhdellä kertaa.”

Semat on kasvanut viiden vuoden aikana kahdeksan henkeä työllistävästä putiikista yli 20 hengen työyhteisöksi. ”On ollut mahtavaa olla mukana rakentamassa kasvua. Paljon on muuttunut tänä aikana, yrityksen nimestä lähtien”, kertoo Taina. ”Itse olen kasvanut siinä mukana: olen oppinut valtavasti ja nautin siitä, että joka päivä tulee uusia asioita eteen. Yksi tärkeimmistä asioista on kuitenkin hyvä työyhteisö. Meillä nauretaan paljon ja duuniin on kiva tulla. Minulla on ilo ja kunnia työskennellä ihan mahtavien tyyppien kanssa.”

Tainalle on myös tärkeää työskennellä yrityksessä, jonka arvot ja toimintafilosofian hän voi allekirjoittaa. ”Joustavat työajat ja etätyömahdollisuus helpottavat ruuhkavuosien taakkaa. Asioista sopiminen on tosi mutkatonta, toiminta on avointa ja läpinäkyvää. Meillä on yksinkertaisesti hyvä olla töissä.”

Tainan mielestä Semat on paras, koska meillä tehdään töitä päämäärätietoisesti ja ammattitaidolla, mutta silti aina rennolla otteella. ”Yhteistyö pelaa ja sekä esimieheltä että kollegoilta saa tarvittaessa tukea – ja palautetta, joka kannustaa parempiin suorituksiin!”