Vuosi 2019 oli Sematille erinomainen

Sematin nousukiito jatkuu. Jo toista vuotta putkeen liikevaihtomme on kasvanut voimakkaasti. Edelliset kymmenen vuotta liikevaihto pysytteli suurin piirtein samoissa lukemissa, vuoden 2018 aikana se kasvoi 45 % ja vuoden 2019 aikana 24 %. Liikevaihtomme vuonna 2019 oli noin 2,06 M€. Myös kyky tehdä tulosta on kasvanut.

Uusia asiakkaita ja henkilöstöä

Saimme viime vuonna joukon uusia asiakkaita, joiden kanssa yhteistyö jatkuu tänäkin vuonna. Mukaan tuli myös täysin uudenlaisia projekteja, esimerkiksi asiakkaan toimipisteen ja laboratorion muutto kaupungista toiseen. Muutamat olemassa olleet asiakkuudet laajenivat ja niiden puitteissa mahdollisuudet lisäkasvuunkin ovat olemassa.

Otimme myös ”virallisesti” palveluidemme piiriin projektien tukiresurssit, vaikka olemmehan niitä tarjonneet jo pitkään. Vaikka meillä kaikki asiakastoimeksiannoissa työskentelevät ovat projektipäälliköitä tai -johtajia, tehdään toimeksiantoja erilaisissa rooleissa, muun muassa projektien aikatauluttajana, projektikoordinaattorina, claim managerina, site managerina tai projektikontrollerina.

Viime vuoden aikana Sematilla aloitti peräti kahdeksan uutta työntekijää. Tutustu henkilöstöömme täällä.

Semat työnantajana

Semat kiinnostaa työnantajana. Saamme paljon avoimia hakemuksia ja suuri osa meille hakevista ovat tutustuneet Sematiin nykyisen tai entisen työntekijän kautta. Potentiaalisia työntekijöitä haastatellaan koko ajan. Pidämme yllä talent poolia, johon keräämme hyvien tyyppien CV:t siltä varalta, että sopiva toimeksianto tulee tarjolle. Julkisen rekryn aloitamme vasta, jos sopivaa henkilöä ei löydy valmiina.

Ennen koko henkilöstömme oli insinööritaustaista, monessa liemessä keitettyä projektiammattilaista, nyt meillä on väkeä erilaisilla koulutustaustoilla, projektiuntuvikosta kovan tason projektijohtajaan. Sopivan taustan lisäksi yksiä tärkeimmistä tekijöistä ovat oikea asenne ja halu työskennellä nimenomaan projektien parissa.

”Henkilöstömme on meille kaikki kaikessa. Olemme ylpeitä siitä, että meillä on ollut varsin pieni vaihtuvuus ja paljon pitkiä työsuhteita,” kertoo Sematin toimitusjohtaja Jani Rathgeber. ”Rekrytoinneissa painotamme erityisesti oikeanlaista asennetta,” hän jatkaa.

Kolikon kääntöpuoli

Raju kasvu on tuonut myös haasteita. Henkilöstön määrän kasvaessa hallinto ja tukitoiminnot eivät ole kasvanut samassa mittakaavassa. Sisäisiä prosesseja on hiottu viime vuoden aikana ja kehitystyö tulee jatkumaan myös kuluvana vuonna.

Yksi haasteista on ollut organisaation pirstoutuneisuudesta johtuvat seikat. Liiketoimintamme luonteen vuoksi henkilöstömme tekee töitä asiakkaan toimitiloissa eri puolilla Suomea, joten yhteisöllisyyden luominen on hankalaa. Eräs Sematin projektipäälliköistä tutki pyynnöstämme jatko-opintoihinsa liittyen nimenomaan tätä ongelmaa. Alkuvuodesta 2019 toteutetussa tutkimuksessa tuli esiin myös paljon positiivista.

Positiivisiin löydöksiin kuuluvat muun muassa henkilöstön kokemus yhteisen päämäärän eteen työskentelystä ja siitä, että on tärkeä lenkki organisaatiolle, sekä organisaation sisäinen tuki, joka on vahva yhdistävä tekijä. Sematin henkilöstö kokee myös, että heidän asiantuntemuksensa tunnistetaan hyvin.

Kuluvan vuoden näkymiä

Tänä vuonna on ehtinyt tapahtua jo paljon. Merkittävin virstanpylväs tähän mennessä lienee toisen toimipisteen avaaminen Hämeenlinnaan. Meillä on paljon henkilöstöä Hämeenlinnan seudulla, ja meneillään on ollut sellaisia asiakastoimeksiantoja, jotka vaativat omia työtiloja.

Eco Park

Jo vuodesta 2017 Semat on tehnyt yhteistyötä Honkajoki Oy:n ja Honkajoki CES:in kanssa Eco Park -tehdaskonseptin kehittämisessä sekä tehdashankkeiden suunnittelussa ja valmistelussa. Vuonna 2020 yhteistyö laajenee, kun ensimmäiset tehdashankkeet Kiinassa käynnistyvät.

Kansainvälisillä markkinoilla kysyntä kiertotalousratkaisuihin on kovassa kasvussa. Eco Park -laitoksissa kaikki sisään tuleva eläinperäinen sivutuote käsitellään saasteettomasti jatkojalostukseen sopiviksi lopputuotteiksi. Laitokset ovat energiaomavaraisia ja pudottavat merkittävästi lihatuotannon sivutuotteista aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä ja estää eläinperäisiä sairauksia leviämästä.

Eco Park -hankkeista odotetaan merkittävää kasvua tänä vuonna, mikä vaikuttaa myös Sematin tulevaisuuteen.

”Näillä näkymin tämä merkitsee Sematille muutaman uuden henkilön palkkaamista, mutta pitkässä juoksussa puhutaan useista kymmenistä,” kertoo Jani Rathgeber. ”Tämä keissi luo Sematille kokonaan uuden liiketoiminta-alueen. Vanhat palvelut tietenkin jatkavat pyörimistään siinä rinnalla, mutta visioissa on se, että Sematista tulee merkittävä tekijä kiertotalousratkaisuissa maailmanlaajuisesti.” Tämä uusi aluevaltaus tulee omalla tavallaan myös mahdollistamaan tehtäväkiertoa. Sillä luodaan henkilöstöllemme uusia mahdollisuuksia liikkua tehtävästä toiseen, jos siihen on halukkuutta.

Yksi vuoden 2020 tärkeistä teemoista sisäisesti on työhyvinvoinnin parantaminen. Projektit ovat entistä kuormittavampia. Tiedostamme sen vaikutuksen henkilöstön hyvinvointiin ja haluamme tukea heidän jaksamistaan. Tänä vuonna tulemme panostamaan muun muassa tähän tärkeään asiaan.

Kiitokset

Haluamme kiittää asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme, että viime vuodesta saatiin rakennettua Sematille menestyksekäs. Kiitos osoittamastanne luottamuksesta meitä kohtaan, toivottavasti yhteistyömme jatkuu vielä pitkään. Suurkiitokset ansaitsee myös oma henkilöstömme. Ilman mahtavaa porukkaamme emme olisi siinä, missä olemme nyt. Kasvu ei koskaan ole helppoa, vaan tuo aina mukanaan myös kipukohtia. Niistä selviämme puhaltamalla yhteen hiileen ja tukemalla toisiamme.