Projektialan nousevia kykyjä: tervetuloa Sematille Kim Kivimäki

Sematin osaava tiimi vahvistui taas uudella projektipäälliköllä, kun Kim Kivimäki aloitti hommat viime viikolla.

Kim valmistui sähkötekniikan insinööriksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta vuonna 2016 ja muutti opintojen päätyttyä töiden perässä Sörnäisiin, Helsinkiin. Viimeiset kolme vuotta Kim on työskennellyt tietoliikennesuunnittelijana, käytännössä suunnitellen ja johtaen projekteja kokonaisvaltaisesti alusta loppuun.

Projektipäällikkö Kim Kivimäki

Juuri ennen Sematille tuloaan Kim palasi Libanonista, jossa hän palveli Suomalaisessa kriisinhallintajoukossa. Suomen joukot osallistuvat operaatioon osana ranskalaista komentajan reservipataljoonaa (Force Commander Reserve, FCR). Libanonissa Kim toimi komento- ja tukijoukkueen viestialiupseerina ja hänen tehtäviinsä kuului muun muassa henkilöstön viestikoulutusta sekä Libanonissa toimivan suomalaisen tietoliikenneverkon huoltotöitä.

Kansainvälisessä ympäristössä työskentely oli Kimin mieleen. ”UNIFIL on monikansallinen operaatio ja varsinkin Force Commander Reserve -pataljoonan joukot tekevät paljon yhteistyötä eri kansallisuuksien kanssa“, hän kertoo. Kansainvälinen ympäristö odotti Kimiä myös hänen ensimmäisessä asiakastoimeksiannossaan Sematin leivissä.

Sematista Kim kiinnostui jo vuosi sitten, mutta veri veti ensin maailmalle. Hän kertoo halunneensa aina työskennellä projektien parissa: ”haluni kehittyä alalla on valtava.” Sematin toimitusjohtaja Jani Rathgeber ”Olemme oikein tyytyväisiä siihen, että saimme Kimin meille duuniin. Rekrytoidessamme uutta henkilöstöä, meille on tärkeää, että henkilö on oikeasti kiinnostunut projektityöstä ja kokee sen omaksi jutukseen”.

Vapaa-ajallaan Kim harrastaa kuntosalia ja jalkapalloilua. ”Lähes joka päivä tulee vietettyä aikaa liikunnan parissa”, hän kertoo.