Sponssikuskimme Elias vieraili toimistollamme

Nuori motocross-kuski Elias Penttinen kävi alkuviikosta toimistollamme isänsä Samin kanssa kertomassa talven treenailuista ja juuri alkaneen kauden odotuksista ja suunnitelmista, ja poseeraamassa valokuvissa.

10-vuotias vieraamme osoittautui varsin reippaaksi ja sanavalmiiksi nuorukaiseksi. Isänsä mukaan Elias on sosiaalisuutensa vuoksi varikolla kaikkien kaveri.

Valokuvien ottamisen lomassa Elias esitteli mustelmiaan. Mitään sen kummempia vammoja ei ole onneksi koskaan tullut. Lähdöt jännittävät kaikkein eniten – ensimmäinen mutka on kisan vaarallisin ja siinä tapahtuu eniten onnettomuuksia.

Motocrossin lisäksi energiaa täynnä olevan pojan ohjelmaan kuuluu muun muassa squashia ja uimista. Elias piti viime kauden päätteeksi muutaman viikon tauon treeneistä, keräten uutta intoa. Tauon jälkeen harjoittelu aloitettiin rennosti, jotta motivaatiota riittäisi keväälle ja alkavalle kaudelle. Talven aikana Elias ajoi harjoitukseksi pari hallikisaa Virossa.

Suomen MX-liigaan valmistautuminen on viivästynyt talven venymisen vuoksi. Ajotuntuma on onneksi säilynyt hyvin tasaisen harjoittelun vuoksi. Liiga alkoi viime viikonloppuna Porin osakilpailulla, jossa Eliaksen sijoitus oli 12.

MX-liigan lisäksi tulevan kesän suunnitelmiin kuuluu Viron mestaruusliigan osakilpailuja ja Vantaalla järjestettävä EMX65-osakilpailu, jossa nähdään Euroopan parhaita MX65-kuljettajia.

Kauden aikana on tietenkin myös tarkoitus nauttia kesästä ja varikkoelämästä. Vierailun päätteeksi totesimme, että jos motocrossista ei tule pojalle ammattia, ehkä uusi ura urkenee stand up -komedian parissa.