Uusia kasvoja Sematille

Kulunut syksy on ollut Sematilla kiireistä aikaa. Kiire on kuitenkin ollut positiivista: olemme saaneet uusia asiakkuuksia ja jo olemassa olleet asiakkuudet ovat laajentuneet. Tämän vuoksi tiimimme on vahvistunut kahdella uudella työntekijällä.

Projektijohtaja Reijo Seppänen

Reijo Seppänen aloitti projektijohtajana Sematilla marraskuussa.  Lapista kotoisin oleva Reijo asuu nykyisin Tampereella vaimonsa kanssa. Lapset ovat jo lentäneet pesästä. Vapaa-aikanaan hän harrastaa metsästystä ja perhokalastusta, jotka ovat olleet lähellä sydäntä lapsuudesta lähtien.

Reijon työkokemus on laaja, kattaen useita eri toimialoja – insinööriopintojen jälkeen hän on työskennellyt muun muassa telekommunikaation, puolustusteollisuuden, tuotantolaitos- ja tehdastoimitusten, energialaitosten ja energiatehokkuuden parissa. Projektikokemusta on karttunut sekä päällikön että johtajan pesteistä, minkä lisäksi hän on työskennellyt laatuosaston vetäjänä, myyntipäällikkönä, liiketoiminnan kehityspäällikkönä ja toimitusjohtajana kahdessa eri yrityksessä.

”Periaatteeni on aina ollut se, että vierivä kivi ei sammaloidu, joten olen matkan varrella kouluttanut itsenäni aika ajoin ja tätä suosittelen myös kaikille”, kertoo Reijo. ”Antaa lisäpotkua ja tuo uudenlaisia ideoita ja katsontakantaa omaan työhön.” Hän on suorittanut muun muassa johtamisen sekä kansainvälisen johtamisen erikoisammattitutkinnot, De Norske Veritas Lead Auditor -tutkinnon laatupuolelta ja energiakatselmoijan pätevyyden Motivalta. ”Minulla on käynyt todella hyvä tuuri, kun olen saanut toimia niin erilaisilla liiketoiminta-alueilla ja todella huippuosaajien kanssa. Paljon olen oppinut matkan varrella”.

Sematiin tutustuttuaan Reijo koki heti olevansa oikeassa paikassa. Keskustelut toimitusjohtaja Jani Rathgeberin kanssa sujuivat helposti samankaltaisten kokemusten vuoksi ja yhteinen sävel löytyi välittömästi. ”Uskon vahvasti siihen, että menestymme yhdessä. Henkilöstön osaamisesta se ei ainakaan jää kiinni.”

Projektipäällikkö Ville Mustanoja

Ville Mustanoja on työskennellyt Sematilla projektipäällikkönä elokuusta lähtien. Hän on kotoisin Valkeakoskelta ja on palannut sinne asuttuaan välillä Tampereella ja Riihimäellä. Ville harrastaa liikuntaa kaikissa muodoissa ja nuoruusvuosilta muistona löytyy kasa SM-mitaleja ja lisäksi maajoukkuekokemusta jalkapallon saralla. ”Harrastuksiini kuuluvat lisäksi talo ja kaikenlainen rakentaminen”, kertoo Ville. ”Myös kaikki, missä on moottori, kiinnostaa.”

Ville on koulutukseltaan tuotantotalouden insinööri, jonka opiskeluhistoriaan kuuluu myös kone- ja tuotantotekniikan opinnot sekä paperiteollisuuden kunnossapitotutkinto. Ville on myös jatkanut osaamisensa kehittämistä opintojen jälkeen: tutkintojen lisäksi hänen ansioluettelostaan löytyy liuta erilaisia kursseja ja koulutuksia.

”Edellisessä työpaikassa, elintarvike- ja pakkausteollisuuden koneiden ja pakkausmateriaalien valmistuksen parissa, vierähti lähes 11 vuotta. Tehtäviä oli laidasta laitaan, muun muassa R&D-tehtävät sekä huoltopäällikön ja projektipäällikön hommat”, kertoo Ville. ”Siirtyminen Sematille oli sekä ajallisesti että haasteiden osalta luonteva jatkumo.”

Villellä on laaja kansainvälinen työkokemus, joka kattaa työtehtäviä ympäri maailmaa. Lisäksi Ville on kuulunut johtoryhmiin, perustanut ulkomaalaiselle sijoitusyhtiölle tytäryhtiön Suomeen ja ollut siitä operatiivisessa vastuussa varatoimitusjohtajan tehtävissä.

”On ollut hienoa saada vahvistusta Sematin tiimiin pitkään jatkuneen taantuman jälkeen”, sanoo Jani Rathgeber tyytyväisenä. ”Olemme onnekkaita saadessamme Reijon ja Villen osaksi porukkaamme. Tänä päivänä todellisia projektiammattilaisia ei ole helppo löytää, mutta nyt onnistuimme tässä haastavassa tehtävässä. Tämä luo hyvät edellytykset aloittaa uusi vuosi menestyksekkäästi.”