Uutiset

Janne Jarva aloittaa Sematilla

Sematin projektiosaajien jengi kasvoi taas: Janne Jarva aloitti projektipäällikön tehtävissä lokakuun puolessa välissä.

Forssasta kotoisin oleva Janne on valmistunut Hämeen ammattikorkeakoulusta logistiikkainsinööriksi pääaineenaan tuotannonohjaus. Hänellä on reilun kymmenen vuoden kokemus logistiikkaan, huoltopalveluihin ja tuotantoon liittyvistä tehtävistä teknologiateollisuudessa. Hän toimi Patrialla ostajan, materiaalihallintapäällikön, huoltopäällikön, logistiikkapäällikön ja palveluprojektipäällikön tehtävissä.

Lisäksi hänellä on pitkä kokemus asiakaskohteissa toteutettavista huolto-, korjaus-, takuu- ja modernisointiprojekteista, joissa hän on hoitanut projektit tarjousvaiheesta suunnittelun kautta toteutukseen. Matkustaminen on ollut vahvassa roolissa hänen urallaan – keskimäärin Janne on ollut reissussa 80-100 päivää vuodessa.

Sematille Janne päätyi projektijohtajana talossamme työskentelevän Pasi Niemen suosituksesta, koska työ projektien parissa on lähellä hänen sydäntään, ja halu oppia uutta on kova. ”Olen toiminut Jannen kanssa monessa yhteydessä vuosia ja hänestä on tullut luottopakkini”, kertoo Pasi. ”Ensimmäinen yhteinen projektimme oli se, kun sain tehtäväksi luoda teollisen yhteistyökuvion erääseen hankkeeseen sveitsiläisen yhteistyöyrityksen kanssa. Lähdettiin nollasta liikkeelle, mutta päästiin määräajassa tavoitteisiin. Janne oli se, joka loi käytännön toimintamallin prosesseineen. Tämän jälkeen meillä on ollut yhdessä monia muitakin haastavia ulkomaanhankkeita.”

Pasi kuvailee Jannea kokeneena asiakasrajapintatyöskentelijänä, jolla on erinomainen kyky organisoida operatiivista toimintaa yhteistyössä asiakkaan kanssa. “Janne ei kavahda haastavia ympäristöjä tai tilanteita eikä myöskään eksoottisiakaan olosuhteita – ehkäpä aikanaan suoritetut opinnot poliisikoulussa ovat vaikuttanut siihen. Kun Janne jonkun homman saa, ei tarvitse miettiä, tuleeko se kunnolla hoidettua”, kertoo Pasi.

”Meillä on vahvat verkostot ja viime aikoina suurin osa uusista työntekijöistä on tullut meille niiden kautta”, kertoo Sematin toimitusjohtaja Jani Rathgeber. ”Rekrytointi on ollut helppoa, kun oikeat tyypit ovat löytyneet joko oman henkilöstömme kautta tai ylläpitämästämme resurssipoolista. Janne on erinomainen lisä porukkaan, hänen vahva osaamisensa ja pitkä kokemuksensa erilaisista projekteista antavat hyvän pohjan toimia monenlaisissa toimeksiannoissa.”

Työn vastapainoksi Janne harrastaa liikuntaa eri muodoissa, muun muassa kuntosalitreeniä, juoksua, hiihtoa ja lumikenkäilyä. Hän nauttii myös mökkeilystä ja moottoripyöräilystä.