Projektialan konkari Mika Holmström Sematille

Mika on aktiivinen tennisharrastaja

Asiakastoimeksiantojemme lisääntyessä palkkaamme jatkuvasti uusia projektiosaajia taloon. Vuoden ensimmäisen uuden tulokkaan saimme jo tammikuussa, kun Mika Holmström aloitti työt Sematilla. Mika on projektialan konkari, jolla on monipuolinen, yli 20 vuoden kokemus kansainvälisten projektien johtamisesta ja muun muassa toiminnan kehittämistehtävistä ja muutosjohtamisesta.

Mika on erinomainen projektivalmentaja ja innostava puhuja. Tässä hän on Dosmarin asiakastilaisuudessa puhumassa asiakasprojektien sudenkuopista.

Koulutukseltaan Mika on diplomi-insinööri, minkä lisäksi hän on suorittanut tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon. Hänellä on myös PMP-sertifikaatti. Projektityötä Mika kuvaa intohimokseen. ”Olemme tyytyväisiä saatuamme Mikan kaltaisen osaajan joukkoomme”, kertoo Sematin toimitusjohtaja Jani Rathgeber. ”Mikan laaja kokemus mahdollistaa erityyppisten projektien johtamisen lisäksi myös muun muassa projektivalmennusten vetämisen ja erilaiset kehitystehtävät.”

Sematista Mika kiinnostui nähtyään mahdollisuuden oppia lisää muilta pitkän linjan projektiammattilaisilta. Hänen mielestään projektipäällikkö ei ole koskaan täysinoppinut: ”vastaan tulee aina tilanteita, joissa on ollut jo 13 kertaa aiemmin, mutta silti ratkaisu on erilainen. Projektinhallinta ei ole menetelmiä, vaan ihmisiä”, kertoo Mika ja jatkaa: ”ja elämä on jatkuvaa oppimista.”

Mika pääsi heti lyömään kätensä saveen aloitettuaan työt. ”Vauhtia on piisannut – yhden kerran olen jo toimistollekin ehtinyt”, kertoo Mika oltuaan parisen viikkoa Sematin leivissä. ”Arvostan Sematin kulttuurissa erityisesti pyrkimystä ymmärtää mahdollisimman hyvin asiakkaan haasteet, ja keskustellen löytää sopivat ratkaisut.”

Mika asuu Espoon Laaksolahdessa vaimonsa sekä perheen kuopuksen ja koiran kanssa. Neljä lasta on jo lentänyt maailmalle ja Mikalla on myös kaksi lastenlasta. Vapaa-ajallaan hän viihtyy tennismaila kädessään ja on aktiivisesti mukana asukasyhdistyksen toiminnassa. Kesällä hän rentoutuu mielellään mökillä.