2018 oli kasvun vuosi Sematille

Viime vuosi oli Sematille vahvan kasvun vuosi. Saimme uusia kollegoja ja liikevaihtomme lähes tuplaantui edellisestä vuodesta, tehden vuodesta 2018 Sematin toistaiseksi parhaan vuoden. Kiitos tästä kuuluu koko henkilökunnallemme, asiakkaillemme, jotka vuodesta toiseen luottavat siihen, että hoidamme heidän projektinsa menestyksekkäästi maaliin, sekä yhteistyökumppaneillemme.

Uusia asiakkaita ja toiminnan kehittämisen uusi nousu

Mennyt vuosi toi meille uusia asiakkuuksia ja yhteistyötä käynnistettiin uudelleen muutamien vanhojen asiakkaiden kanssa. Olemassa olevien asiakkaiden lisätarpeet toivat meille myös uusia kasvumahdollisuuksia. Projektitoiminnan kehittämishankkeet ja projektivalmennukset herättivät uudenlaista kiinnostusta muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen.

Erityisesti maininnan ansaitsee vuonna 2017 alkanut yhteistyömme Honkajoki Oy:n kanssa. Honkajoki hakee kansainvälistä kasvua laajamittaisilla tehdashankkeilla. Semat on ollut mukana projektissa alusta lähtien, ollen olennainen osa kiertotalouteen perustuvien biojätteen käsittelylaitosten konseptointia ja EKO-Park -projektien toteutusten suunnittelua. Sematilla on tärkeä rooli Honkajoen kasvusuunnitelmissa muun muassa Kiinassa toteutettavaksi sovittujen hankkeiden osalta. Projektien edetessä uuteen vaiheeseen tulemme tarvitsemaan useita uusia projektipäälliköitä.

Uusia sematilaisia

Keväällä asetimme tavoitteen viidestä uudesta sematilaisesta vuoden loppuun mennessä. Tavoite saavutettiin lokakuussa ja joulukuussa tehtiin vielä yksi rekrytointipäätös, joka toteutui tammikuussa. Tuoreiden projektiammattilaistemme joukkoon mahtuu sekä pitkän linjan projektiammattilaisia, että nousevia projektialan tähtiä.

”On ollut ilahduttavaa huomata, kuinka paljon Semat kiinnostaa työnhakijoita – saamme jatkuvasti yhteydenottoja potentiaalisilta työntekijöiltä. Pidämme yllä talent poolia, johon keräämme henkilöitä, joilla on sellaista osaamista, josta asiakkaamme voisivat kiinnostua. Kun sopiva toimeksianto tulee tarjolle, otamme yhteyttä ensisijaisesti näihin jo valmiiksi haastattelemiimme henkilöihin”, kertoo toimitusjohtaja Jani Rathgeber.

Semat myy asiantuntijuutta, ja jos meillä ei ole tarjota asiakkaille oikeita henkilöitä oikeaan aikaan, kasvua ei tule, vaikka kysyntää olisi. Henkilöstömme on toimintamme kivijalka.

Kasvu tuo muutoksia

Semat pyrkii olemaan haluttu työnantaja. Työntekijämme kuvailevat työilmapiiriä rennoksi ja avoimeksi. Olemme ylpeitä matalasta hierarkiastamme ja hyvästä yhteishengestämme. Muutamassa vuodessa Semat on kasvanut alle kymmenen hengen organisaatiosta lähes 20 työntekijään ja kasvu näyttää jatkuvan. Tästä syystä tulemme tänä vuonna panostamaan erityisesti sisäisten prosessien hiomiseen. Toimintatapoja on uudistettava ja luotava yhteisiä pelisääntöjä, jotta hommat pysyvät paremmin hanskassa porukan kasvaessa. Näin luomme työnteolle parhaat mahdolliset puitteet. Kun asiat toimivat, voi henkilöstömme keskittyä rauhassa asiakastoimeksiantoihin.

Yhteishenki ja oman organisaation tuki tärkeitä

Toimintamme luonteen vuoksi teemme töitä eri paikoissa ja näemme toisiamme harvoin, joten yhteiset tilaisuudet ja niiden kautta yhteishengen luominen ovat tärkeitä asioita henkilöstön viihtyvyyden kannalta, kuten myös sisäinen viestintä. Sematilaiset kohtaavat koko porukalla muutaman kerran vuodessa järjestettävässä tyhy-päivässä ja pikkujouluissa. Toisiltamme saamme tukea jatkuvasti – jos eteen tulee uusi asia, löytyy apu yleensä omasta organisaatiosta.

Yksi vuoden 2018 merkkipaaluista oli kahden pitkäaikaisimman työntekijämme, Vesa Kotirannan ja Heikki Laaksosen, 10-vuotispäivä Sematin leivissä, jota juhlistimme syyskuussa tyhy-päivän yhteydessä. Onnittelut vielä herroille!

Tuleva vuosi näyttää hyvältä

Vuoden 2019 näkymät ovat valoisat. Kysyntää kaikille palveluillemme löytyy ja mahdollisuus Sematin jatkuvaan kasvuun on olemassa. Uusia tulokkaita tälle vuodelle on jo kaksi! Suunta on oikea ja meillä on mahdollisuus tehdä vuodesta 2019 hieno jatko menestystarinallemme. Honkajoen konsepti, jota viime vuoden aikana ansiokkaasti työstettiin, mahdollistaa Sematin kehittymisen uudelle tasolle. Olemme valmiit tuleviin haasteisiin ja kohtaamme ne innolla.