Veli-Pekka Kettunen aloitti työt Sematilla

Meitä on jälleen yksi lisää: projektipäällikkö Veli-Pekka Kettunen aloitti tällä viikolla työt Sematilla. ”Asetimme alkuvuodesta puolitosissamme tavoitteen viidestä uudesta sematilaisesta vuoden loppuun mennessä ja se tuli jo täyteen, vaikka vuottakin on vielä jäljellä reilusti”, myhäilee toimitusjohtaja Jani Rathgeber tyytyväisenä. ”Nähtäväksi jää, ylittyykö tavoitteemme. Mahdollisuudet siihen ovat olemassa.”

Projektipäällikkö Veli-Pekka Kettunen

V-P:n osaaminen on monipuolinen. Hän valmistui insinööriksi 2000-luvun alussa ja suoritti aiemmin tänä vuonna insinöörin ylemmän AMK-tutkinnon teknologiaosaamisen johtamisen koulutusohjelmassa. Hän on myös viittä vailla valmis kauppatieteen kandidaatti, tavoitteenaan suorittaa KTM-tutkinto valmiiksi. Hän nauttii uuden oppimisesta, ja laskee opiskelun harrastukseksi ja mielenkiinnon kohteeksi.

Ennen Sematille tuloaan V-P on työskennellyt lähes koko uransa Patrialla erilaisten projektien parissa. Kansainvälinen kauppa ja erilaiset vastakauppavaatimukset ovat vieneet miestä ympäri maailmaa. Erityisesti teknologiansiirtoprojektit ovat tulleet tutuksi. Talousopintojen myötä V-P hankki vahvan työkokemuksen myös talouspuolelta kontrollerin tehtävissä, mutta palasi projektinjohtotehtäviin.

”Sematille minut ajoi mielenkiintoiselta kuulostava tilaisuus toimia erilaisissa projekteissa ja vaihtelevissa organisaatioissa teknologiateollisuuden parissa sekä mahdollisuus olla hieman isompi ratas pienemmässä koneistossa” kertoo V-P. Hän pääsi heti Semat-uransa alkuun tutustumaan lähes koko henkilöstöömme osallistuttuaan tyhy-päiväämme perjantaina: ”porukasta jäi oikein positiivinen kuva: meininki oli avointa ja lämminhenkistä, ja tunsin itseni heti tervetulleeksi”.

V-P on paljasjalkainen hämeenlinnalainen, jonka vapaa-aikaan tuovat vilinää ja vilskettä vaimo, kaksi alle kouluikäistä lasta sekä kolme koiraa ja kissa. Kiireisenä pitää myös vanhan omakotitalon ja tontin sekä saman ikäisen mökin kunnossapito. Lähellä sydäntä ovat myös erilaiset pallopelit: lentopallo, sähly ja kaukalopallo, sekä kesällä melonta, pyöräily ja kaikenlainen ulkoilu.